A jövő

Digitális
 azonosítás

Hisszük, hogy mások tapasztalatai előrébb mozdítják a közösségünket és még jobban azt, hogy mások sikerei, elég pozitiv erővel bírnak, a fejlődésünkhöz. Te is szívesen hallgatod barátaid sikerét, eredményességét egy ügyintézés során, ezek után még jobb érzés lesz olyanokkal közösséget vállalni akik már eredményesek voltak a barátaid körében egy panaszkezelés során. 

Kizárólag digitálisan és személyazonosítással csatlakozhatsz

A tények azok az adatok amivel mások érdekeit, a magadéval együtt, képesek vagyunk érdemben összefogni. Ennek okán a személyazonosságot, hitelt érdemlő módon kell visszavezethetően megállapítanunk hozzád, mert ha valamit állítasz másokra annak erkölcsi, jogi és anyagi felelőssége is van. Mi akkor tudjuk állításaidat elfogadni ha ezért Te, a magad is felelősséget vállalsz annak megadásakor.  Adataidat tőlünk függetlenül kerülnek bele a telefonod digitális tárolójába és az ezen digitális adattárolóhoz rendelt kódot használjuk az általunk valóban kezelt főbb adataid mellett. (azonosításra visszavezethető hitelesítés céljából) Kizárólag azért szükséges ez, hogy kétség nélkül tudd, Te a magad által feltöltött adatokért felelősséget vállalsz és ezért MI, elhisszük neked. Amennyiben az ügyben jogi lépésekre van szükség, ezzel tudjuk a tőled származó adatokat a panasz ( közösségi panaszok ) ügyintézéséhez, okiratként, bizonyítékként felhasználni. 

2019-re elértük azt a megoldást, ahogyan saját erőből és standardakkel, saját ügyvédi koopeárciókkal, lelkes és autodidakta módon is tanulni akaró kooperátorokkal kiegészülve, kialakult a működés technológia.

Kizárólag írásban kezeljük a panaszokat

Az írás ténybeli, az adatok kétség felettiek, neked is fontos, hogy meglegyenek, nekünk is, hogy bizonyítékok lehessenek, átlássuk és értsük, vagy vissza követhessük azokat.


Az Adhoc.Support önkéntes közösség, díjfizetés ellenében

A közösségen túl ami az erőt demonstrálja, a panaszok azonossága ami a sokszámú panasszal a tömeget képviseli,  a szolgáltatásunk: kereskedelmi.  Az ügyek intézése, panaszkezelés, felszólító levelek, a háttérben munkánkat támogató ügyvédek, nemzeti és nemzetközi szakértők, mind pénzbe kerülnek. Úgy gondoljuk, idővel az ügyek száma, mérete és a panaszok érdemben történő sikerei, meggyőz mindenkit az Adhoc.Support közösség hasznosságáról. 

HA ÖNT MEGTÉVESZTETTÉK, ÁTVERTÉK

nem megfelelő szolgáltatást nyújtottak az Ön számára, és panaszát figyelmen kívül hagyják, vagy nem megfelelően kezelik.

HA FALAKBA ÜTKÖZIK!

Vélt kereskedelmi panasza megoldása során folyamatosan elhárítják a problémát. Ha már úgy érz, hogy sosem talál megoldást!

HA A SZOLGÁLTATÓ CSERBENHAGYTA!

Ha jóhiszeműen fizetett egy termékért vagy szolgáltatásért és mégsem történik semmi az eladó részéről.

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK

Együtt minden könnyebb

FOGYASZTÓI PROBLÉMÁJÁVAL NINCS EGYEDÜL

Ne játsszon magányos harcost, ha vannak mások is, akivel szövetkezhet! Támogatást, tudást és erőt nyújtunk a panaszok és viták sikeres megoldásához.

Fogyasztóvédelmi és jogi szakértőink az Ön rendelkezésére állnak, biztosítva panaszának érdemi kezelését és megoldását.
Nem akarunk feleslegesen szárnyakat eregetni. Szeretnénk, ha minden fél olyan eredményre jutna, amellyel mindenki elégedett!

Erősségünk a termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó, valamint a kereskedelmi tevékenységek során felmerülő panaszok hatékony kezelése.

Közösségünk erőssé tesz minket, amellyel számolni kell!

ADHOC SUPPORT

KÖZÖS ERŐVEL, EGYÜTT! / ALL OF US TOGETHER!

Csatlakozzon most

A közösségnek ereje van! Együtt, közösen, közös erővel megoldást találunk a problémájára!